close
Όνομα Χρήστη   Κωδικός πρόσβασης       Forgot your password?  Forgot your username? 
Είσοδος/Login
ΤΜΗΜΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
ΕΚΔΟΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραμματεία   
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2012 13:09

Aπότις 24/09/2012 οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές  όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για έκδοση νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας, στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://submit-academicid.minedu.gov.gr/


Η νέα ταυτότητα διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά μηχανικής αντοχής, και ασφάλειας έναντι πλαστογραφίας. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει ισχύ για όσα έτη διαρκεί η φοιτητική ιδιότητα, και να καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, επιπλέον του Φοιτητικού Εισιτηρίου (Πάσο). Οι ταυτότητες θα παραδίδονται στο σημείo παραλαβής που θα έχει επιλέξει ο κάθε φοιτητής κατά την υποβολή της αίτησής του, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι νέες ταυτότητες αναγράφουν την ακριβή περίοδο ισχύος του δικαιώματος του Φοιτητικού Εισιτηρίου. Στην περίπτωση που ο φοιτητής δεν δικαιούται Φοιτητικό Εισιτήριο, η κάρτα επέχει θέση απλής ταυτότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://academicid.minedu.gov.gr/

 
Εξετάσεις μαθημάτων για τη Δευτέρα 01-10-2012 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γιάννη Ιωαννίδη   
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2012 12:18
Οι εξετάσεις στο μάθημα  Καταλογογράφηση Ι  θα πραγματοποιηθούν κανονικά τη Δευτέρα 01-10-2012  για όλες τις ομάδες (Α+Β, κ. Σιάτρη) και (Γ+Δ, κ. Αρακά), σύμφωνα με το πρόγραμμα των εξετάσεων.
 
Εξετάσεις μαθημάτων για την Παρασκευή 28-09-2012 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γιάννη Ιωαννίδη   
Πέμπτη, 27 Σεπτέμβριος 2012 14:18

Την Παρακευή 28-09-2012 δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα μαθήματα Ηλεκτρονική Εκδοτική (κ. Πολυδωράτου) και Απαιτήσεις χρηστών κατά την αναζήτηση (κ. Σιάτρη).

Οι εξετάσεις στα υπόλοιπα μαθήματα της Παρασκευής δηλαδή Βάσεις δεδομένων, Θεωρίες της μάθησης και Ταξινόμηση Ι, θα διεξαχθούν κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 
Η Βιβλιοθήκη του μέλλοντος: Δημιουργείστε την! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Μανώλης Γαρουφάλλου   
Πέμπτη, 27 Σεπτέμβριος 2012 10:12

 Η Βιβλιοθήκη του μέλλοντος:  Δημιουργείστε την!

Με την Ελίζαμπεθ Φάουλερ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012,

΄Ωρα: 11.30,  Σπουδαστήριο ΣΔΟ, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

 

Η Ελίζαμπεθ Φάουλερ, Διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Τσέζαπεκ της Βιρτζίνια των ΗΠΑ επισκέπτεται την Ελλάδα συμμετέχοντας σε μια σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων με επιστημονικό προσωπικό του κλάδου μας.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού της, την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012, η κα Φάουλερ θα επισκεφθεί το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, την Κεντρική Βιβλιοθήκη και το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, για να συναντηθεί και να ανταλλάξει ιδέες και εμπειρίες με τους Βιβλιοθηκονόμους του ΑΤΕΙΘ, Φοιτητές και Ακαδημαϊκό Προσωπικό.

 Η εκδήλωση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα. Δηλώσεις συμμετοχής στο:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 Βιογραφικό και απόσπασμα ομιλίας:

 Η Μπέτσυ Φάουλερ είναι επαγγελματίας μάνατζερ βιβλιοθήκης στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και τρεις δεκαετίες.  Εργάζεται ως Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης και του Ερευνητικού της Τμήματος στο Τσέζαπεκ της Βιρτζίνια.  Η κυρία Φάουλερ έχει στο ενεργητικό της επιτελικό ρόλο για 14 καινούργιες και ανακαινισμένες βιβλιοθήκες καθώς και για νέες δυναμικές υπηρεσίες που συμπεριλαμβάνουν κέντρα εργασίας και αλφαβητισμού, χώρων τέχνης και εκθέσεων σε στυλ λιανικής πώλησης με συλλογές που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τσέζαπεκ έχει ενσωματώσει με επιτυχία νέες δημοφιλείς υπηρεσίες και έχει αυξήσει τον δανεισμό της κατά 40% τα τελευταία πέντε χρόνια παρά τις σημαντικές μειώσεις του προϋπολογισμού της.

 Η κυρία Φάουλερ έχει τύχει αναγνώρισης σε εθνικό επίπεδο για τις υπηρεσίες της στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και προώθησης των δημοτικών βιβλιοθηκών και της επίτευξης ισχυρών συνεργασιών με τις τοπικές κοινότητες.  Έχει αναγνωριστεί ιδιαίτερα για την εξαιρετική της ικανότητα να δημιουργεί καλαίσθητους και λειτουργικούς δημόσιους χώρους που κινητοποιούν το ενδιαφέρον και προκαλούν θαυμασμό. Η ασχολία της κυρίας Φάουλερ με ανακαινίσεις βασισμένες σε οικονομικές λύσεις έχει παρουσιαστεί σε πολλά περιοδικά και μέσα ενημέρωσης στην Αμερική.

 Η επανεφεύρεση των υπηρεσιών της βιβλιοθήκης προσφέρει νέες προκλήσεις και εκπληκτικές ευκαιρίες.  Ελάτε μαζί μας για να μάθετε πώς να δημιουργήσετε μια δυναμική βιβλιοθήκη για την κοινότητα σας με προορισμό τον 21ου αιώνα!

---------------------------------------------

Presentation title: The New Destination Library:  Making it Happen!  

 Bio and presentation abstract:

 Betsy Fowler has been a professional library manager in the United States for over three decades.  She is currently the Director of Library & Research Services in Chesapeake, Virginia.  Ms. Fowler has supervised over 14 new building and renovation projects incorporating dynamic new services including job and early literacy centers, art spaces, and retail style popular browsing collections. The Chesapeake Public Library has successfully introduced popular new services and increased checkouts by almost 40% over the past five years despite significant budget reductions.

Ms. Fowler has received national recognition for her public relations work promoting public libraries and building powerful community collaborations. She is recognized for her expertise in creating beautiful vibrant public spaces that ignite community interest and excitement. Ms. Fowler's cost effective renovations have been featured in national magazines and news media.

Re-inventing library services offers new challenges and amazing opportunities. Come find out how you can create a dynamic community 21st Century Destination Library!

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 345 από 383

Ηλεκτρονικό Μαθησιακό Σύστημα Blackboard

Εγγραφή στο ασύρματο δίκτυο

Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και συστημάτων πληροφόρησης  2010

Υπευθυνος Αλέξανδρος Βασιλείου